Doel van de opleiding

Het doel van deze opleiding is het opleiden van mensen tot zeer goed rijkunstig onderlegde instructeurs en trainers die elk individueel paard kunnen begeleiden en scholen tot een betere, gezondere en krachtigere versie van zichzelf en hun leerlingen daarin kunnen begeleiden hetzelfde te doen.

Aan de hand van theoretische en praktische studie worden kennis, vaardigheid en inzicht verkregen op het gebied van biomechanica, fysiologie, natuurgeneeskunde en de psychologie van het paard. Het zwaartepunt van de opleiding ligt daarbij altijd bij het belang van het paard. Het paard eerst, dan de rest. De filosofie van Equus Universalis vertrekt dan ook altijd vanuit win-win. Win voor het paard en win voor zijn trainer.

Iedere student wordt aldus geschoold tot gevorderd instructeur en/of trainer, die de vaardigheden beheerst om problemen van een paard te analyseren en om te vormen. Door middel van theorie en gedegen praktische begeleiding in zeer kleine groepen, wordt de studenten ervaring en tools geboden om een veelvoud aan lichamelijke en mentale problemen bij paarden op te lossen en het paard op een gezonde en voor het paard fijne manier te ontwikkelen.

De student kan een afstudeerrichting kiezen uit:

  • Rijkunst (instructeur klassieke dressuur onder zadel en aan de hand)
  • Revalidatie (trainer die paarden helpt genezen door middel van bewegingstherapie en mentale zorg)
  • Kinder-instructeur (instructeur die pony’s aan de hand kan opleiden om kinderen vanaf het begin correcte rijkunst bij te brengen)
  • Instructeur dressuur aan de hand en grondwerk (instructeur dressuur aan de hand, longeren en werk in vrijheid)

Afgestudeerde studenten kunnen met deze opleiding deeltijd of voltijd zelfstandig aan de slag als instructeur of trainer.
Daarnaast kan men aan de slag als instructeur of trainer bij hippische bedrijven.
Met het behaalde diploma is het mogelijk een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, in ieder geval in Nederland en België.

(Mahatma Gandhi)

CURRICULUM

KOSTEN

INSCHRIJVEN