Aanname eisen

De instructeur in opleiding dient minimaal 18 jaar oud te zijn voorafgaand aan de start van de opleiding.
Het is niet nodig reeds als instructeur/trainer aan het werk te zijn maar het mag natuurlijk wel.

Benodigde ervaring:
Om deel te nemen aan de opleiding dien je met de volgende zaken reeds praktisch bekend te zijn:
Onder zadel zelfstandig: stap, draf en galop, hoefslag figuren kunnen rijden. Een onafhankelijke houding en zit, waarbij je het paard niet stoort of tegenwerkt, vergezeld van een zachte hand.

Daarnaast zijn wij op zoek naar een bepaalde instelling ten opzichte van paarden. Wij zijn op zoek naar mensen die vol passie en energie zich willen inzetten voor het welzijn van paarden en mensen. Mensen die het belang van het paard altijd voorop stellen. Een dorst naar kennis en een zekere nederige houding is daarbij van belang. Uiteindelijk zul je gaan deel uit maken van een groeiende groep professionals die elke dag hard werken aan het opleiden van mensen en paarden, het psychisch en lichamelijk revalideren van paarden en daarmee actief werken aan het positief veranderen van de maatschappij voor alle paarden, nu en zeker in de toekomst. Voel je je daartoe eveneens geroepen en voldoe je aan de voorwaarden? Maak dan een afspraak voor een intake via info@equusuniversalis.com of whatsapp +31 6 19 85 20 50

Ik voldoe niet aan de voorwaarden, wat nu?
In dat geval raden we je aan lessen te volgen bij de dichts bijzijnde Equus Universalis Instructeur. Kijk daarvoor onder ‘Instructeur vinden’

Indien je geen eigen paard hebt
Geen probleem. Je gaat op zoek naar paarden in je omgeving waar je mee mag trainen. In de praktijk blijkt dat wie zoekt die vindt. Er zijn vaak een heleboel mensen blij als een instructeur in opleiding gratis met hun paard gaat werken en trainen. Zo kun je ook alvast je netwerk opbouwen. Ook als je een of meerdere eigen paarden hebt is het altijd goed naar extra paarden uit te kijken om mee te werken. Zo doe je veel meer nuttige ervaring op.

Intake gesprek
Na het maken van een afspraak zal er een gesprek plaats vinden bij Equus Universalis (indien je ver woont eventueel via whatsapp video gesprek). Er zal getoetst worden of er voldoende basis ervaring aanwezig is om aan de opleiding te kunnen deelnemen. Daarnaast wordt er gekeken of je past binnen het concept van Equus Universalis… Zogezegd, of je uit het ‘juiste hout gesneden bent’. Binnen dit gesprek krijg je de mogelijkheid om al je vragen te stellen uiteraard.

Na het gesprek kan er eventueel een afspraak gemaakt worden voor een proefles. Indien je een intake gesprek wenst of wilt inschrijven, gelieve een mail te zenden aan info@equusuniversalis.com of een bericht via whatsapp +31 6 19 85 20 50.

(Mahatma Gandhi)

CURRICULUM

KOSTEN

INSCHRIJVEN
Na het lezen van deze website of misschien het volgen van les bij een Equus Universalis Instructeur ben je enthousiast geworden en je denkt erover om de opleiding te gaan volgen. Indien je interesse hebt om je in te schrijven vraag dan een vrijblijvend intake gesprek aan via mail of whatsapp. De intake behelst een persoonlijk gesprek waarin je al je verdere vragen kunt stellen. Er is nog plek in de groep die start in Maart 2024.

    Persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het gevraagde contact.